luni, 19 decembrie 2016

Bronz pentru Galaţi şi Brăila la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică desfăşurată în India


    Doi membrii ai Astroclubului “Călin Popovici”, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la cea de a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, care s-a desfăşurat în perioada 9 - 19 decembrie 2016 în Bhubaneswar - India. Astfel, Cosmin Andrei (16 ani) din Galaţi şi Radu Andrei (16 ani) din Brăila au reuşit să câştige medalia de bronz la aceast concurs  ştiinţific internaţional. De foarte mulţi ani, ei se pregătesc în cadrul Planetariului şi Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde se derulează un program de pregătire pentru proba observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. Trebuie menţionat faptul că în India au concurat 234 de participanţi din 42 de ţări.
      Îi felicităm pe cei doi performeri şi să le urăm succes în continuare !

sâmbătă, 17 decembrie 2016

Festivalul de colinde „Cetina argintie, clopotim cu bucurie” la a treia ediţie


      Sâmbătă, 17 decembrie 2016, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi s-a desfăşurat cea de a treia ediţie a Festivalului de colinde „Cetina argintie, clopotim cu bucurie”, eveniment organizat de organizaţia nonguvernamentală „Tinerii şi viitorul” din Galaţi. 


   Într-un cadru frumos amenajat, cu specific tradiţional românesc, au evoluat în faţa celor prezenţi 12 ansambluri şi grupuri folclorice de copii, respectiv: grupul folcloric „Ciutele” din I.C.Brătianu – Tulcea; ansamblul folcloric „Scoruşul” din Brăila; ansamblul folcloric „Florile Lozovei” din Schela – Galaţi; grupul folcloric „Dunărenii” din Chiscani – Brăila; grupul „Junii Dunării” din Galaţi; grupul folcloric „Padina” din Victoria – Brăila; grupul „Dunărenii” din Galaţi; grupul folcloric „Colindiţa” din Piscu – Galaţi; grupul folcloric „Fluturaşii” din Pechea – Galaţi; grupul „Verso” din Galaţi şi grupul „Trandafir Moldovenesc” din Republica Moldova.



    Toţi copiii care au evoluat în cadrul spectacolului au primit din partea Moşului (organizatorii şi sponsorii acestora) câte o un cadou consistent de sărbători. Trebuie menţionat faptul că la spectacol au asiatat şi mai mulţi copii din comunele gălăţene Pechea şi Slobozia Conachi, proveniţi din familii ale cără gospodării au fost grav afectate la inundaţiile din luna octombrie 2016. ONG „Tinerii şi Viitorul” Galaţi le-a oferit acestora mai multe ajutoare colectate după nedoritele evnimente meteo care s-au abătut asupra locuitorilor din cele două localităţi. Un gest frumos care contează mult în acestă perioadă de sărbători. 




joi, 15 decembrie 2016

Paula Seling în concert la Galaţi



  Vineri, 23 decembrie 2016, cu începere de la ora 19.00, interpreta de muzică uşoară Paula Seling va susţine un concert de Crăciun pentru publicul din Galaţi. Evenimentul va avea loc în zona pietonală de la blocurile P, către Faleza Dunării. Paula Seling va încheia astfel seria de concerte dedicate Sărbătorii Crăciunului, organizate de Primăria Galaţi în perioada 6 – 23 decembrie, sub denumirea „Poveste de iarnă”.


Lansare de carte: volumul “Poezii” de Candiano Priceputu


     Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila vă invită luni, 19 decembrie 2016, ora 17.00, la lansarea volumului „Poezii”, semnat de Candiano Priceputu. Cartea va fi prezentată de prof. Dumitru Anghel și artistul plastic Hugo Mărăcineanu, iar evenimentul va fi moderat de Ion Volcu, șef birou în cadrul instituţiei gazdă.

    Criticul literar Dumitru Anghel subliniază în deschiderea volumului un crâmpei din activitatea autorului: "Publicist cu vocaţie, ca redactor-şef a conceput şi editat reviste de cultură, gazete şi foi volante ocazionate de evenimente aniversare sau sărbători ale spiritului...Ca poet şi-a împrăştiat creaţia în volume colective, antologii şi reviste din diferite colţuri ale ţării şi, în sertar, ţine sute de poeme. Are mână bună şi într-un alt domeniu rezervat zeilor - al graficii, desenului şi picturii".

      Evenimentul de lansare al volumului va avea loc la Sala „Fănuş Neagu”, et.3, la sediul Bibliotecii din P-ța Poligon nr.4

miercuri, 14 decembrie 2016

1.000 de Moşi Crăciuni sunt aşteptaţi vineri la Galaţi !


     Vineri, pe 16 decembrie 2016, de la ora 14.00, în zona pietonală din faţa Hotelului Dunărea va avea loc o acţiune inedită, în care personajul principal va fi Moş Crăciun. Organizatorii, cei de la Galtour Dunărea, invită pe gălăţeni la „Ho... Ho... Hot tea Party”, adică să bea un ceai fierbinte în faţa hotelului, îmbrăcaţi în Moş Crăciun ! Costumaţia trebuie să respecte cât mai bine garderoba Moşului: fes roşu, haină roşie cu margini albe, barbă albă... Se doreşte ca la acest eveniment să se strângă cel puţin 1.000 de Moşi Crăciuni într-un singur loc, un record pentru oraşul nostru. Aşadar dacă sunteţi dornici de distracţie, de un ceai cald şi aveţi spiritul Moşului în voi, sunteţi aşteptaţi la acest eveniment ! Ho, Ho, Ho !

marți, 13 decembrie 2016

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi vă invită la "Vis de Iarnă"


      Vineri, 16 decembrie 2016, cu începere de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc vernisjul celei de a XII-a ediţii a expoziţiei temporare „Vis de iarnă”, manifestare care îşi propune să aducă publicului din Galaţi bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă. Secţia Grădina Botanică din cadrul muzeului va amenaja un stand special, cu aranjamente de Crăciun, în care exponatul principal va fi un brad de 11 metri înălţime, „îmbrăcat” în spiritul sărbătorilor de iarnă.

     ”VIS DE IARNĂ” se adresează tuturor gălăţenilor, dar în special copiilor. Este cadoul pe care instituţia gălăţeană îl face la final de an vizitatorilor. La vernisaj, solistul de muzică populară, Bogdan Vrânceanu, alături de un cor de eleve de la Şcoala Gimnazială nr.34 „Mihai Viteazul” Galaţi, vor oferi un recital de colinde şi muzică populară special pentru cei prezenţi.

     Expoziţia va rămâne deschisă la muzeu până pe 31 decembrie 2016, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, între orele 9 – 17.


luni, 12 decembrie 2016

Fuego revine în concert la Galaţi


   Nu există iarnă fără Fuego. E deja un lucru știut cu spectacole încărcate de emoția și magia acestei sărbători unice, Crăciunul. Pe 16 decembrie 2016, îndrăgitul interpret FUEGO revine în concert la Galaţi, în cadrul spectacolului intitulat „Zăpezile de altădată”, eveniment care face parte din cadrul turneului naţional cu acelaşi nume în perioada 6 – 23 decembrie 2016.

    La Galaţi, Fuego va susţine două concerte în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi, primul la ora 17.00 şi al doilea la ora 19.30. Preţul unui bilet este de 54 lei / persoană. Informaţii suplimentare se pot obţine sunând la telefon 0746-774204.

Mihai Trăistariu în concert la Galaţi


    Aproape de Ajunul Crăciunului, pe 17 decembrie 2016, Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi vă invită la spectacolul muzical „Bucurie de Crăciun”, care îl are ca invitat special pe cunoscutul interpret Mihai Trăistariu. Evenimentul se va desfăşura în Sala muzicalului gălăţean începând cu ora 18.00.

   Pe lângă Mihai Trăistariu, pe scenă vor urca şi soliştii de la „Nae Leonard”: Mariana Berechet, Cristina Vasopol, Luminiţa Vologa, Ionuţ Negrişanu şi Anton Mihail, care vor fi acompaniaţi de Orchestra de Revistă (dirijor Nicolae Mantu) şi Baletul Teatrului Muzical din Galaţi (coregrafia Gabriela Gegea).

   Preţul unui bilet la acest spectacol este de 21,6 lei sau 10,8 lei – în funcţie de zona aleasă în sală. Informaţii suplimentare puteţi obţine sunând la telefon 0236-418912.

Colectă pentru suflete de copii încercaţi de soartă


Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” Galaţi a demarat pe 12 decembrie 2016 proiectul educaţional-umanitar „Dăruieşte o bucurie de Crăciun!”, care va cuprinde o serie de activităţi artistice şi creative ale elevilor din cadrul unităţilor de învăţământ din Galaţi dar şi o colectă de jucării, rechizite, cărţi şi dulciuri pentru copiii din cadrul Asociaţiei non-guvernamentale „Dincolo de tăcere” Galaţi.

Pe parcursul perioadei de desfășurare a proiectului, 12 - 30 decembrie, la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, cât şi la sediul asociaţiei se vor desfăşura activităţi artistice, ludice şi creative, în care copii, părinţi, cadre didactice, biliotecari şi voluntari vor realiza ornamente şi daruri, vor prezenta momente artistice pentru a marca magia sărbătorilor de iarnă şi în special magia Crăciunului pentru copiii asociaţiei.

Colecta la jocuri, jucării, rechizite, cărţi şi dulciuri se va realiza la sediul filialei, în cutii special amenajate şi decorate, în fiecare zi de activitate a filialei, în intervalul orar 09.00-17.00.

În data de 23 decembrie toate obiectele strânse vor fi înmânate de copii din unitățile școlare implicate copiilor din Asociaţia non-guvernamentală Dincolo de tăcere Galați. Coleta însă va continua în aceeași locație până la sfârșitul anului 2016. Împreună putem dărui un strop de bucurie şi putem lumina Crăciunul unor copii minunaţi!

Radu Gheorghe, one man show, vine cu o terapie de râs pentru brăileni


   Brăilenii sunt invitaţi joi, 15 decembrie 2016, de la oar 19.00, la Sala ”Bujor Macrin” a Teatrului “Maria Filotti” pentru a beneficia de o şedinţă de veselie cu îndrăgitul actor Radu Gheorghe, care vine la Brăila cu spectacolul “Stop ! Să mai şi râdem  – One Man Show” !

   Organizatorii spun că este cel mai economic spectacol posibil, atât din punct de vedere financiar, cât şi artistic. Un singur actor, o scenă aproape goală (un microfon, un reflector, un ecran şi un proiector) pe care va fi imaginată o întreagă lume. Lumea lui Radu Gheorghe, plină de glume şi muzică, acesta transformând experienţele proprii de viaţă și ale noastre în subiecte demne de a fi prezentate publicului. Ca de fiecare dată, show-ul lui Radu Gheorghe se va transforma într-o şedinţă de terapie intensivă și colectivă de regenerare prin râs !

sâmbătă, 10 decembrie 2016

“Cei trei purceluşi” în reprezentaţie la Brăila


    Teatrul Excelsior din Bucureşti vine pe data de 14 decembrie 2016 la Palatul “Lyra” din Brăila cu două reprezentatii ale spectacolului pentru copii "Cei trei purceluşi" după James Orchard Halliwell-Phillipps. Evenimentul este organizat de Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Brăila, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Cele două reprezentaţii vor începe de la ora 09.30, respectiv ora 11.00.

     Spectacolul face parte din programul FABRICA DE JUCĂRII, care cuprinde dramatizări dupa poveştile şi basmele ce însoţesc copilăria fiecărei generaţii. Textul aparţine patrimoniului universal şi transpus într-o formulă de spectacol inedită, cu muzică şi dans. Povestea  este special adaptată pentru micul spectator al zilelor noastre, punându-se accent pe rolul interactiv şi participativ al copiilor, plecând de la ideea că la baza oricărui spectacol stă "jocul".

     Preţul unui bilet este de 10 lei. Relaţii şi rezervări se pot face la telefon 0731352324.

Premieră teatrală la Galaţi: “Privacy Settings”


Joi, 15 decembrie 2016, începând cu ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galaţi, va găzdui  premiera piesei de teatru “Privacy Settings”, proiect realizat de Social Act Theatre în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi susținut de Şantierul Naval “Damen” Galaţi.

După cum au declarat organizatorii, spectacolul “Privacy Settings” este o comedie neagră, în care sunt puse sub lupă consecinţele întâlnirii dintre societatea românească contemporană și social media. Prin umor și scene savuroase, spectacolul urmăreşte impactul catastrofic pe care îl pot avea reţelele de socializare în cadrul comunităţilor mici, dar și repercursiunile folosirii lor într-un mod iresponsabil. “Privacy Settings” este despre efectele pe care le poate avea mediul online, despre relaţii, comunicare, lipsa ei, iar nu în ultimul rând despre singurătate și cât de mult ne afectează părerea celorlalți când vine vorba despre noi înşine.

Scenariul piesei este o creație colectivă, realizat de echipa de actori pe parcursul repetiţiilor. Şi pentru că veni vorba de distribuţie, în spectacol îi vom vedea pe : Vlad Ajder, Ionuţ Moldoveanu, Elena Ghinea, Elena Anghel, Oana Mogoş, Răzvan Clopoţel și Ștefan Aleksandru Forir. Textul şi regia sunt semnate de Radu Andrei Horghidan iar scenografia de Monica Turcu. Coregrafia este asigurată de Elena Anghel.

Intrarea la acest spectacol este gratuită pentru elevi şi studenţi doar pe baza de rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face aici: http://bit.ly/RezervăriPrivacySettings .

vineri, 9 decembrie 2016

“Gala Artelor”, un regal dedicat artiştilor plastici gălăţeni


   Uniunea Artiştilor Plastici din România - filiala Galaţi organizează prima ediţie a evenimentului intitulat „GALA ARTELOR”, care va avea loc marţi, 13 decembrie 2016, ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi. Va fi o seară dedicată artiştilor plastici din oraşul nostru, membri ai filialei locale UAP şi celor care susţin actul cultural la Galaţi, pentru aceştia organizatorii pregătind premii şi distincţii speciale.

    Astfel, la „Gala Artelor” se vor acorda şapte Premii pentru Întreaga Activitate depusă în slujba culturii, pentru şapte artişti plastici gălăţeni. De asemenea, vor mai fi acordate alte şapte Premii de Excelenţă pentru persoane sau instituţii care au pus umărul pe parcursul anului ce a trecut la redresarea filialei UAP Galaţi,  sprijinind astfel arta şi artiştii din Galaţi. Nu în cele din urmă, filiala UAP Galaţi va acorda şi patru premii pentru cele patru categorii de arte plastice: pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă. Pentru fiecare categorie vor fi nominalizaţi câte trei artişti plastici, doar unul dintre nominalizaţi urmând a obţine premiul pentru categoria la care concurează. Doar la categoria „Grafică” vor fi patru nominalizaţi.

     Şi pentru că este o Gală a Artelor, pauzele dintre acordarea premiilor vor fi animate de momente de muzică instrumentală. Spectacolul va fi prezentat de Angela Ribinciuc şi Simona Biriş.

Premieră în acest weekend la Teatrul Dramatic din Galaţi


   Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galaţi încheie anul 2016 cu o premieră. Astfel, sâmbătă şi duminică, pe 10 şi 11 decembrie 2016, începând cu ora 19.00, iubitorii de artă dramatic sunt aşteptaţi în Sala Studio a teatrului gălăţean pentru a asista la piesa “FAT PIG” de Neil LaBute, în regia Laurei Moldovan, o comedie amară despre subiecte inconfortabile, despre cât curaj avem să fim noi înșine, despre lașitatea în fața unei societăți crude care, aparent, tinde spre perfecțiune dar în realitate pune foarte multă presiune asupra noastră.

   În distribuţia spectacolului găsim pe actorii Oana Mogoş, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin şi Vlad Volf. Scenografia este semnată de Ioan Bocoş iar coregrafia de Elena Anghel.

  "FAT PIG" este povestea unui tânăr corporatist care se îndrăgostește de o simpatică bibliotecară supraponderală, doar că prietenii și colegii de la firmă reacționează puternic la aflarea veștii despre relația "nepotrivită" a tânărului. Lumea "perfectă" a corporatiștilor versus lumea jovială și optimistă a lui Helen. Societatea are reguli în care forma contează, judecata se face la suprafață, iar fondul este trecut cu vederea.

   Trebuie spus faptul că acest spectacol este interzis minorilor sub 14 ani, aşa cum au specificat organizatorii, piesa conţinând şi un limbaj licenţios în unele dialoguri.

  Aşadar, dacă vreţi să asistaţi la o porţie bună de cultură, mergeţi în acest weekend la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galaţi pentru a vedea premiera “FAT PIG” ! Nu veţi regret ! Preţul unui bilet este de doar 18,90 lei / persoană. 

joi, 8 decembrie 2016

Istoria pe simeze la Brăila


    Casa de Cultură a Municipiului Brăila organizează, sâmbătă, 10 decembrie 2016, începând cu ora 16:30, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, manifestarea cultural-artistică “Istorie pe simeze”.  Acţiunea include, în preambul, vernisajul expoziției de grafică și pictură a artistului Florin-Gabriel Călin, ale cărui lucrări conțin chipurile a 40 de personalități, mai mult sau mai puțin cunoscute, din istoria românilor.

    În cadrul manifestării, prof. dr. Ştefan Aftodor, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, va susține o disertație având ca temă Romanitatea sud-dunăreană. Mihai Frunză, Alexandru Hanganu și Stela Șerbu-Răducan, oameni de cuvânt și ai cuvântului, au pregătit pentru 13 din cele 40 de personalități, o prezentare specială, iar interpreții Bianca Chiburță, Bianca Frâncu, Raluca Tănase, Leonard Dafinoiu și Dumitru Popescu vor pigmenta manifestarea cu muzică folk.

Salonul Internaţional de Caricatură – Brăila 2016


      Pe 9 decembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Sala Avantgarde a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila va avea loc deschiderea celei de a XI-a ediţii a Salonului Internaţional de Caricatură, care în acest an are ca  temă Anul Nou, Moş Crăciun, Sărbătorile de iarnă, Daruri şi Bradul. Evenimentul este organizat graţie colaborării dintre Consiliul Judeţean Brăila-Centrul de Creaţie, Primăria Municipiului Brăila şi Teatrul „Maria Filotti”. Ediţia din acest an va aduce la Brăila un număr de 279 de caricaturişti din 51 de ţări, care vor veni în faţa publicului cu 972 de lucrări. Se anunţă, aşadar, un regal al caricaturii în adevăratul sens al cuvântului. Exponatele vor fi jurizate de criticul de artă Tudor Octavian şi caricaturiştii Nicolae Ioniţă, Leonte Năstase, George Licurici şi Costel Pătrăşcan.  Salonul Internaţional de Caricatură – Brăila 2016 va putea fi vizitat până pe 10 decembrie.

“Trei generaţii” concertează la Galaţi


      Miercuri, 14 decembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi va avea loc un concert extraordinar de Crăciun, intitulat "TREI GENERAŢII", în care vor evolua patru artişti români talentaţi, din generaţii diferite. Este vorba despre interpreta Maria Crăciun, o gălăţeancă în vârstă de doar 16 ani, cunoscută publicului pentru numeroasele premii internaţionale de muzică câştigate; Tudor Turcu, 23 ani, originar din Mediaş, cel de-al doilea câştigător al show-ului TV “X-Factor” de la Antena 1;  tenorul gălăţean Răzvan Săraru, 33 ani, a cărui voce puternică a cucerit Marele Premiu la Concursurile „Ionel Perlea“ şi „Paul Constantinescu“ şi al Premiul de Excelenţă al Uniunii Criticilor şi Muzicologilor din România; actorul Vlad Vasiliu, 70 ani, născut la Bucureşti dar care a devenit un gălăţean adevărat, în prisma activităţii desfăşurate zeci de ani pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini”. Aşadar , se anunţă un spectacol de muzică şi poezie, care trebuie văzut ! Biletele se gasesc la Secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Galati sau la C House Lounge Cafè Galaţi. Informaţii  suplimentare la numărul de telefon 0732056049.

marți, 6 decembrie 2016

Invitaţie la “Jocul de-a vacanţa”


     Duminică, 11 decembrie 2016, începând cu ora 18.00, Teatrul “Maria Filotti” din Brăila invită publicul la o întâlnire emoţionantă cu teatrul lui Sebastian, cu prima sa piesă, “Jocul de-a vacanţa”, scrisă în 1936, aşa cum reiese din jurnalul scriitorului, pe baza unor amintiri personale şi a unor teme reluate din romanul său „Femei”, o comedie romantică în regia lui Erwin Şimşensohn, scenografia Alinei Herescu, light design, Daniel Klinger.

     „Jocul de-a vacanţa” înseamnă jocul de-a uitarea, al omului care fiinţează, măcar din când în când, doar la nivelul unei pure naturalităţi, fără identitate precisă, fără biografie, fără amintiri şi aspiraţii, personajele evadează din lumea uniformizată a convenţiilor sociale şi, eliberaţi, migrează spre o altă lume, unde îi aşteaptă depărtarea, misterul şi uitarea visată, adică un ideal vag şi difuz.

     Un spectacol cu: Emilian Oprea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă/Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Ciprian Nicula, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron, Adrian Ştefan.
Spectacolul va avea loc în Sala Mare a teatrului brăilean.

Expoziţie de navomodele la Galaţi


    Vineri, 9 decembrie, ora 16.00, la Biblioteca “V.A. Urechia” din Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de navomodele realizate de navomodelişti gălățeni, „Simboluri miniaturale ale dragostei de mare”. Expoziţie va fi amplasată în Sala de lectură „Mihai Eminescu” din cadrul instituţiei de cultură gălăţene şi va putea fi vizitată în perioada  9 – 18 decembrie 2016.

Invitaţie la Spectacol de Crăciun


Cei care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă sunt aşteptaţi luni, 19 decembrie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala de  spectacole a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați pentru a asista la un program artistic cu specific de Crăciun. „Vinovaţi” pentru acest spectacol sunt cei de la Asociația „Galaţi, oraşul meu” care alături de conducerea Liceului de Arte ,,Dimitrie Cuclin” Galați vor oferi publicului gălăţean şansa de a se bucura de momente frumoase oferite de copii talentaţi în ale muzicii şi dansului. Intrarea va fi liberă !

De la organizatori avem şi un program al spectacolului.
1)            Andreea Marcu – muzică vocală – canto;
2)            Bianca Negrău, 13 ani - pian;
3)            Daria Hărăbor, 13 ani – pian;
4)            Vlad Ciocoiu, clasa a VII-a, – pian;
5)            Marius Florea şi Robert Tudor, clasa a X – a, – duet pian & vioară;
6)            Sabina Crăescu, clasa a VI- a, muzică ușoară;
7)            Vlad Ciocoiu la pian, Luana Glonț și Horia Bucur- dansatori, toţi în clasa a VII- a;
8)            Ana – Maria Budescu – muzică populară;
9)            Daria Ichim şi Adi Iconaru, dans de societate
10)          Alexia Lupea solistă, Alice Orbu, Andreea Ifrim, Andra Coşeru, toate în clasa a VII- a, muzică uşoară;
11)          Crina Stase și Mihnea Negrău – Kata (karate);
12)          Cosmina Chiriţă, clasa a X-a, muzică populară;
13)          Aurora Ghinoiu, clasa a IX – a, muzică uşoară;
14)          Cătălina Gheorghiu, clasa a X- a, muzică populară;
15)          Theodor Manole, 8 ani, Pluguşorul.

Bineînţeles, spectacolul se va încheia cu apariţia Moşului ! Vă așteptăm cu drag!

luni, 5 decembrie 2016

„Neranţula” se joacă la Brăila


Sâmbătă, 10 decembrie 2016, Teatrul „Maria Filotti” Brăila invită pe iubitorii de cultură la un spectacol emoţionant pus în scenă după o povestire cu acelaşi nume a lui Panait Istrati, „Neranţula”. Piesa de teatru va fi susţinută în Sala „Bujor Macrin”, începând cu ora 18.00.

Piesa poartă semnătura lui Bogdan Budeş, un fiu al Brăilei, rezident în Bucureşti, un intelectual de marcă, ce a realizat atât dramatizarea acestei minunate nuvele cât şi regia spectacolului. Demers îndrazneţ, soluţionat  cu inteligenţă, rafinament şi devotament de regizor și susţinut cu talent de tânăra scenografă Andreea Negrilă și de o echipă actoricească plină de entuziasm, compusă din Corina Borş, Alexandru Marin, Adrian Ștefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente iar, într-unul dintre cele 3 roluri principale pe tânărul actor Nicholas Caţianis Jr,  un colaborator talentat, actor prezent şi pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Publicul va asista la o întâlnire emoţionantă cu lumea lui Panait Istrati, cu aventura extraordinară a vieţii scriitorului brăilean, unic în istoria literaturii. Fundalul acestei superbe poveşti de iubire, una imposibilă care se intersectează  cu povestea  plină de suspans  dar şi de charismatică prietenie a cuplului Marco – Epaminonda este Brăila începutului de secol 20. Una  mustind de pasiuni, instincte, contraste  năucitoare între bogaţi şi săraci, un oraş cosmopolit dominat de simbolul şi prezenţa Dunării – Mamă dar şi implacabil Judecător... O Brăilă de poveste şi totuşi reală, levantină, trufaşă şi leneşă... O Poartă a Orientului...

Nu rataţi acest spectacol !

Expoziţie de pictură la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi


      Joi, 8 decembrie 2016, ora 18.00, la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată Ion Radu şi Cristian Radu.

      Ion Radu s-a născut pe 14 august 1952, în Vulturu, Vrancea şi din anul 2000 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Brăila. Începând din 1976, a avut numeroase expoziţii personale şi a participat la expoziții de grup,în ţară şi în străinătate. A participat la restaurarea Teatrului “Maria Filotti” din Brăila şi a pictat Biserica Sf. Spiridon din același oraş.
Cristian Radu s-a născut pe 5 noiembrie 1982, în Brăila, în 2005 absolvind Facultatea de Arte Iaşi, unde a obţinut și un master în “Compoziţia secolului XX”, trei ani mai târziu. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Brăila, din 2006. Are lucrări în colecţii particulare din România, Grecia, Germania, S.U.A, Spania, Suedia, Canada, Franța dar şi în colecții aparţinând Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi Muzeului Brăilei.

      Despre expoziţia celor doi artişti plastici, critical de artă Mariana Tomozei face următoarele precizări: ,,Făcând parte din generaţii diferite, cei doi plasticieni oferă publicului întâlnirea cu două universuri ce poartă amprenta distinctă a propriei personalităţi. Prin lumină și culoare Ion Radu reține pe pânză imaginea oraşului şi a apei cu o capacitate de a dezvolta lirismul care are un impact major asupra privitorului. Compoziţiile lui Cristian Radu, în schimb, se conectează la probleme contemporane, angajându-l pe spectator într-o stare de redefinire a sensurilor lumii în care trăim.”

Un nou site online de ştiri şi evenimente din Galaţi şi Brăila


Portalul GalaţiBrăila Online se adresează tuturor gălăţenilor şi brăilenilor, cu informaţii diverse din cele două oraşe. Ne dorim să prezentăm, în special, aspecte pozitive din Galaţi şi Brăila, de la evenimente culturale până la oameni simpli care reuşesc să facă ceva frumos în comunitatea în care trăiesc. Poate nu toate lucrurile merg bine în ţara noastră,  dar cu siguranţă mai sunt şi unele exemple care merită promovate şi aduse la cunoştinţa publicului larg. Ne găsiţi şi pe Facebook AICI şi sperăm să devenim un reper de informaţie pentru cât mai mulţi internauţi.